Sposób przygotowania

Najpierw przygotować biszkopt. Podane składniki dokładnie razem wymieszać a następnie upiec. Ostudzone ciasto pokroić na 3 części. Następnie każdy placek nasączyć ponczem przygotowanym z przegotowanej wody, cukru, soku z cytryny i dowolnej ilości alkoholu. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym na sztywno. Każdy jeden placek przełożyć śmietaną i kawałkami duszonych gruszek (gruszki obrać pokroić w plasterki dodać cukier puder, trochę cynamonu i całość poddusić w niewielkiej ilości wody tak żeby gruszki się nie rozleciały). Wierzch udekorować bitą śmietaną i całość można posypać wiórkami czekolady.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    na pewno będzie pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !