Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w łupinach, oddzielnie gotujemy jajka, wędline podsmarzamy z cebulą. Po ugotowaniu obrane ziemniaki i jajka kroimy w plastry ok 0.5 cm. Układamy warstwami naprzemian w głębokim żaroodpornym naczyniu:ziemniaki, jajka, zasmarzka. Zapiekamy w bratniku ok. pół godz. W tym czasie przygotowujemy sos łącząc ze sobą śmietanę, ketchup, śól i bardzo dużo magi(nawet 1/3 małej butelki) i tym sosem zalewamy zapiekankę w naczyniu, doprowadzamy do zagotowania. Po wyjęciu posypujemy świerzą natką pietruszki. Im więcej razy odgrzewana tym smaczniejsza. Smacznegpo.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta75

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    majag113

    przyznam, ze bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pychotka, lubię takie zapiekanki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    majag113

    ;D Czy to danie jest tuczące . ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !