Sposób przygotowania

Zimny bulion wymieszać dokładnie ze śmietaną i zagotować. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Następnie z mąki i masła przygotować zasmażkę. Dodać ją do zupy, zagotować. Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszysta pianę. Żółtka utrzeć z sokiem z cytryny. Do zupy wlewać wąską stróżką żółtka, następnie dodawać powoli w niewielkiej ilości porcje białka. Zupę zagotować doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.
Podawać z grzankami.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    nie lubię takiej :I
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    ciekawy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    inna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zdrowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jeśli w składnikach jest czosnek to zdecydowanie moje smaki!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię zupy i wypróbuję Twój przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !