Sposób przygotowania

Z pomarańczy wyciskamy sok, cukrujemy 2 łyżkami cukru. Przygotujmy gęsty syrop : cukier rozpuszczamy w 1\\2 l. wody zagotuj i mieszamy cały czas aż zauważymy że zrobi się gęsty . Wymieszaj z sokiem z pomarańczy i czekamy aż się przestudzi i wkładamy do zamrażalki na co najmniej 3 godziny. Następnie po wyjęciu niech troszkę postoi w temp. pokojowe i wtedy nożem masę rozdrabniamy i miksujemy . Jeśli mamy pucharki to nakładamy do pucharków i dekorujemy ładnie listkami melisy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe i na pewno smaczne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    tak smaczne i to jak?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    super pmysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszny sorbecik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !