Sposób przygotowania

Migdały zmiel w młynku do kawy. W misce połącz masło, 1 jajko, 2 żółtka, 6 łyżek miodu, jogurt, cukier puder, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielone migdały. Zmiksuj. Osobno ubij pianę z dwóch białek, dodaj do ciasta, zamieszaj. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia, tak by zakrywał dno formy i jej boki. Masę przelej do formy, posyp płatkami migdałowymi, wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz ciasto przez godzinę, sprawdź patyczkiem, czy jest gotowe. Jeśli patyczek po wkłuciu w ciasto jest suchy, wyjmij formę , polej płatki migdałowe pozostałym miodem (2 łyżki) i wstaw do piekarnika na 5 minut. Po wyjęciu wystudź i wyjmij z formy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !