Sposób przygotowania

Mięso, jajka, cebulę drobno pokrojoną, papryczki drobno pokrojone bez pestek i bułkę tartą lub 1 kajzerkę namoczoną w wodzie i odciśniętą mieszamy w misce, konsystencja ma być taka jak na mielone kotlety. Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na patelni, aż woda odparuje, dokładamy do masy mięsnej. Doprawiamy solą i pieprzem, wykładamy na keksówkę i ubijamy, żeby nie zostało powietrze w środku. Wkładamy do piekarnika na godzinę w 190 stopiach. Można podawać na ciepło z sosami, lub na zimno do kanapek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis ,zrobiłam i wszystkim smakowało
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Cieszy mnie to, że smakowało:) Ja metodą prób i błędów doszłam do perfekcyjnego smaku, jeżeli chodzi o tą pieczeń, nie chwaląc się oczywiście:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Taką pieczeń też muszę wypróbować.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo smaczna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Ponadczasowe danie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    super pieczen
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    to lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Muszę zrobić wg Twojego przepisu, bo dodanie pieczarek wydaje sie bardzo smakowicie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Mniam ,mniam,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Robiłam pieczeń i tym razem jak Ty dodałam pieczarki, napiszę krótko: PYCHA. Dziękuję za świetny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    A proszę bardzo:) Muszę się zgodzić, bo mi też taka pieczeń bardzo smakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tak, polecam goraco taką wersję z pieczarkami. Bardzo smaczna pieczeń wyszła, wszystkim smakowała i prezentowała się też nie gorzej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo smaczna:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    często robię podobnie zamiast wędlin do kanapek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Właśnie mam zamiar zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !