Sposób przygotowania

Kawę rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody. 16 biszkoptów lekko nasączyć, wyłożyć dno tortownicy i włożyć do lodówki. Mascarpone wymieszać ze śmietanką, cukrem i aromatem, białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, zmiksować z masą serową. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, wlać do masy czekoladowo-serowej i ponownie zmiksować. Resztę biszkoptów pokroić na 3 części, nasączyć w reszcie kawy, wraz z orzechami dodać do masy i wymieszać, wyłożyć na schłodzony spód tortownicy. Wierzch udekorować startą ciemną czekoladą. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !