Sposób przygotowania

Margarynę z miodem i cukrem roztopić, wlać do mąki, zarobić ciasto i upiec 2 placki.

BISZKOPT:

4 jajka
2 łyżki wody
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

MASA:

15 dag cukru
1/2 litra mleka
1 cukier waniliowy
1 margaryna
1 czubata łyżka mąki pszennej

Odlać 1/4 szklanki mleka, dodać obydwie mąki i dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem i wanilią. Do gotującego się mleka wlać rozrobioną mąkę. Do ciepłego budyniu dodać margarynę. Placki przekładać ciepłą masą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa92

    ślicznie wygląda :) muszę się na niego kiedyś skusić ;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super jest to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    zabieram do księgi
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uweilbiam takei palcuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !