Sposób przygotowania

Awokado obieramy i miksujemy w blenderze lub ugniatamy widelcem na papkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Paluszku krabowe kroimy wzdłuż na pół. Na wewnętrznej części jednej połówki paluszka krabowego układamy porcję awokado i przykrywamy drugą połówką. Całość kroimy w poprzek na pół.
Zaczynając od krótszego brzegu alg odcinamy paseczki. Następnie każdy paseczek po kolei zwilżamy, nakładamy kraba z awokado i zawijamy w algi. Ważne jest, aby nie zwilżać alg „na zapas”, ponieważ się zwiną.
Podajemy z dobrym sosem sojowym (najlepsze są te z czerwonymi nakrętkami i lejkami z obu stron).

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    fajna przystawka, lubię surimi, chętnie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajnie podane :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    awokado nie lubie, ale sam pomysl bardzo mi sie podoba!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    pięknie to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ja to widzę że Ty bardzo lubisz tą chińską kuchnię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !