Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będą już miękkie, odlewamy wodę i odstawiamy z gazu, żeby wystygły.

Ogórki konserwowe kroimy w plasterki o grubości około pół centymetra (ogórka kiszonego kroimy w półplasterki, a nawet ćwiartki w zależności od grubości ogórka). Cebulę kroimy
w półpiórka.

Wystygnięte ziemniaki kroimy w nierówne cząstki i mieszamy z ogórkiem i cebulą.

Dodajemy majonez oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku. Dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niby takie proste, ale jakie bogactwo smaku !
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    proste i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szyba w przygotowaniu, ale smaczna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    bardzo lubię takie sałatki
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !