Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć serce, całą kapustę sparzyć w garnku gorącą wodą. Liście zdejmować stopniowo,pojedynczo. Ryż ugotować, ostudzić, dodać mięso mielone, 100g koncentratu pomidorowego, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Mięso zawijamy w liście kapusty i układamy w garnku lub brytfannie. Całość zalewamy zalewą zrobioną z reszty koncentratu wymieszanego z 2L wody. Dusimy do miękkości.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    uwielbiam gołąbki! Ale ochoty mi narobiles teraz:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    muszą być pyszne:) jak każde gołąbki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Teściowa dała zjeść? czy tylko przepis i zdjęcie pozwoliła zrobić?:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nawet zdjęcia nie mogłem zrobić :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !