Sposób przygotowania

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Do miseczek włożyć po porcji przebranych i umytych malin, zalać galaretką na wysokość ok. 2 cm, wstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, mleko podgrzać, gdy będzie gorąco dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Śmietankę podgrzać na małym ogniu, wsypać cukier puder i cukier waniliowy, mieszamy z mlekiem, wylać na stężałą galaretkę i ponownie wstawić do lodówki. Polać sosem malinowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !