Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy w bulionie i odstawiamy na ok. 20 min., aby spęczniała. Po ostygnięciu kaszy, mieszamy ją z jajkiem, serkiem i drobno pokrojonym szczypiorkiem(pół pęczka). Całość doprawiamy kurkumą, solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
Małe placuszki smażymy na rogrzanej oliwie z oliwek.

Dymkę kroimy na grube części (szypiorek i cebulkę).Rozgrzewamy masło na patelni i na nim smażymy pokrojoną dymkę. Po kilku minutach dodajemy pomidory, dolewamy octu i przyprawiamy przyprawami.

Podajemy ciepłe placuszki z sosem pomidorowym na jednym talerzyku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Warte wypróbowania:) podoba mi się Twój przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawe :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !