Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić do niej jajko i wlać łyżkę roztopionego masła. Następnie powoli wlać też szklankę ciepłej wody. Wyrobić ciasto aż będzie jednolite i gładkie. Pozostawić je na pół godziny przykrywając ściereczką, a następnie, podzielić je na dwie, trzy porcje i wałkować na grubość 2 mm. Następnie przygotować farsz: cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zrumienić na maśle. Wymieszać z przepuszczonymi przez praskę ziemniakami oraz twarogiem i przyprawić. Z ciasta należy wykroić foremką okrągłe placuszki, na środek nałożyć farsz i dokładnie zlepić brzegi, wrzucić pierogi do gotującej, posolonej wody, po wypłynięciu gotować jeszcze chwilkę i wyjąć łyżką cedzakową.

Komentarze

  • 0
    20150712_154527
    Opublikowano

    Wozniczka

    Są pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Edita

    pyszne pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !