Sposób przygotowania

Twaróg przepuszczamy przez maszynkę. Masło ucieramy z 1/2 cukru pudru oraz z cukrem waniliowym, dodajemy żółtka z 8 jajek. Do połowy zimnego mleka wsypujemy żelatynę i dobrze rozbijamy. Pozostałą część mleka zagotowujemy. Tę część żelatyny rozdrobnioną z zimnym mlekiem dodajemy do gotującego się mleka, ciągle mieszając gotujemy przez chwilę. Następnie odstawiamy z ognia i studzimy. Do zrobionej masy wymieszanej razem z serem dodajemy ostudzoną żelatynę, dokładnie mieszamy, dodajemy do tego ubitą na sztywno pianę z białek. Następnie wkładamy do tortownicy, wysmarowanej margaryną. Na to wkładamy np. rodzynek, pokrojone galaretki. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu i ostudzoną zalewamy sernik. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię takie ciasto ;)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    Bardzo dobry przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    Bardzo dobry przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !