Sposób przygotowania

Ryby oskrobać z łusek, oprawić, umyć i namoczyć na 5 godzin w mleku, po czym osuszyć, posolić, posypać pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zmielić a następnie dusić w małej ilości masła; dodać włoskie orzechy w całości, chwilę jeszcze pogotować. Po ostudzeniu, posmarować masą ryby, posypać zieloną pietruszką i wiórkami masła, ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Zapieczoną rybę wyłożyć na półmisek wyłożony zieloną sałatą, można przyozdobić plasterkami cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawe połączenie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    zjadłabym chętnie taką rybkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !