Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, zalać wodą i gotować 10 min, dalej dodać zakwas, majeranek i pół opieczonej cebuli, gotować 15 min, przyprawić i zaprawić zaprawą z mąki i wody. 1/2 cebuli posiekać i przesmażyć razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Dodać do żurku pod koniec gotowania. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić. Żurek rozlać do talerzy, posypać posiekaną natką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste i smaczne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    tradycyjna zupa, bardzo dobry smak
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    lubie taki, zwłaszcza jak jest bardzo kwasny:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    eh ten żurek ... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam żurek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Przepyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    rewekacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    swietny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olivka

    mój syn uwielbia żurek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !