Sposób przygotowania

Jabłka obieramy, wydrażamy i kroimy w krążki. Robimy ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody soli i mąki kotrej dajemy stopniowo tyle zeby ciasto było jak gęsta smietana, łącząc składniki. Odstawiamy na pół godziny. Wrzucamy jablka do ciasta i etapami smazymy w głebokim oleju. Najlepiej nadaje sie do tego wok lub głęboka patelnia. Wyjmujemy na papierowy recznik do odsaczenia tłuszczu, sypiemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Musi być rewelacyjne
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pychotka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !