Sposób przygotowania

Stopić połowę masła, połączyć z mąką, jajkiem i proszkiem do pieczenia (ciasto powinno się kruszyć). Z ciasta wydzielić 2/3 i wylepić tym wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Piec 15 minut w 180° C. Pozostałe masło utrzeć z 3 łyżeczkami cukru i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać stopniowo żółtka, twarożek, mleko i budyń w proszku. Tak powstałą masę wymieszać z białkami ubitymi na sztywną pianę (białka ubijamy z solą i resztą cukru). Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w ćwiartki i ułożyć na lekko wystudzonym cieście. Na wierzchu równomiernie rozłożyć serową masę. Posypać kruszonką z ciasta. Piec 1 godzinę w 180° C. Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem i pistacjami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo lubię z brzoskwiniami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię serniczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taki to ja kocham serniczek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ale cudnie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    czołówka wśród serników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    pyszności :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszny:))
  • 3
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    raj
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !