Sposób przygotowania

w odrobinie wody mieszamy pół łyzeczki soli, mała gasrtke majeranku(który rozcieramy w dłoniach) 2 liscia laurowe i 2 ziela, kilka ziarenek pieprzu i nacieramy tym boczek, odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce. na drugi dzien wkladamy do naczynia zaroodpornego i dolewamy okolo pół litra wody 9w trakcie pieczenia dolewamy uibytki wody, pod koniec(po ok godzinie) odlewamy wiekszosc wody i posypoujemy boczek kminkiem i zapiekamy jeszcze 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam taki boczuś :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tłuściutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie ma to jak pieczony boczuś !:) u mnie w domu ma zawsze wzięcie .
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszny taki boczuś
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny;))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !