Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO BUDYNIOWO-JABŁKOWE

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
margaryna w kostce 1
jaja 4
cukier 1,5 szkl.
mąka ziemniaczana 1 szkl.
mąka pszenna 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń waniliowy 2 torebki
mleko 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO BUDYNIOWO-JABŁKOWE

Obrane jabłka utrzeć na tarce o dużych oczkach. Margarynę utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch. Nadal ucierając powoli wsypywać mąką ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie ostrożnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka, dodając pozostały cukier. 3/4 ciasta wyłożyć do natłuszczonej blachy, posypanej bułką tartą, na nim rozłożyć kolejną warstwę jabłek, gorący budyń i resztę ciasta. Piec 50 min. w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 04.02.2011 19:29
super smaczne
IlajEM 08.01.2011 00:17
Musi być dobre
kuklik 26.12.2010 17:06
pyszne i to bardzo
traktorek 11.12.2010 15:39
budyń i jabłka mniam
Emilia22 20.11.2010 11:35
bardzo lubię ciasta z budyniem:)
alaaa 12.11.2010 20:45
bardzo dobre ciacho
katarzyna124 07.11.2010 12:29
Jadłam takie ciasto u babci mojego męża, było pyszne:)
Margo1 25.10.2010 09:50
Też pyszne
Natalia/tubisiek 21.10.2010 08:26
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak