Sposób przygotowania

Zrobić marynatę do mięsa: otartą skórkę i sok z pomarańczy połączyć z połową szklanki porto i kieliszkiem winiaku. Filety z kaczki i oczyszczoną z błon wątróbkę ułożyć w salaterce, zalać marynatą, wymieszać i przykryć. Odstawić na całą noc w chłodne miejsce. Filety z kaczki i wątróbki zmiksować razem z marynatą na gładką masę. W trakcie miksowania wbijać po 1 jajku i stopniowo wlewać roztopione masło. Formę pasztetową wyłożyć plasterkami słoniny, napełnić masą pasztetową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec 70-80 minut. Pozostawić na noc do wystudzenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    z kaczki nie robiłam,ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jeszcze takiego nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jeszcze takiego nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !