Sposób przygotowania

Pełny obiadek zupka z chudziutkim mięskiem.
Kaszę dobrze wypłukać kilkakrotnie zmieniając wodę. Obrać warzywa . Z jednej marchewki za pomocą obieraczki zrobić paski . Mięso, warzywa , pokrojone w kostkę ziemniaki , kostkę bulionową - zalać wodą i gotować ok 1 godziny aż mięso będzie miękkie . Wyjąć mięso i warzywa ( po za pokrojoną marchewką ). Przekroić na 3 plastry mięso .Warzywa wyjęte z zupy można użyć do sałatki .Zupę doprawić maggi .Podawać wkładając w każdą porcję ( wychodzi 3 średnie ) plaster schabu- posypaną natką pietruszki.
Nie przepadam za zupami na wieprzowinie ale muszę przyznać , że taki krupniczek na chudym schabie jest bardzo smaczny. Można również podać osobno krupnik , a osobno mięso włożone w sos ( np. chrzanowy lub musztardowy ) i dać jako II danie ( z ziemniakami i surówką ) .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !