Sposób przygotowania

Ogórki gruntowe ...te duże i nieforemne, żeby się nie zmarnowały:) obrać ze skórki i pokroić w duże plastry- nasolić i odczekać 5-10 minut. Wodę, którą puszczą zlać do garnka, wsypać cukier, zioła, kurkumę i zagotować...jesli jest mało ...za mało na zalewę do litrowego słoika dolać wody. Upchać plastry ogórka w słoik- ile się zmieści. Wystudzoną zalewę wymieszać z octem i zalać ogórki. Zakręcić słoik i zapasteryzować( 25 minut od chwili zagotowania).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny przepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre ,polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    dobre ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię takie ogórki, smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !