Sposób przygotowania

Kurki starannie oczyściłam, opłukałam i osączyłam. Ponieważ były małe więc nie kroiłam ich już. Cebulkę obrałam i pokroiłam w kostkę a szynkę w cienkie paseczki. Na patelni rozpuściłam 2 łyżeczki masła a gdy się rozgrzało wrzuciłam cebulę i grzyby, smażyłam chwilę, dodałam szynkę i smażyłam razem, mieszając, ok. 5 min.. na koniec lekko doprawiłam. Jajka wybiłam do miseczki, dosypałam po 2 szczypty soli, mielonego pieprzu i papryki, roztrzepałam lekko i wylałam na drugą, gorącą patelnię z rozpuszczoną resztą masła. Smażyłam omlet przechylając patelnię i podważając brzegi aby płynna masa spływała pod spód. Gdy wierzch był prawie ścięty, ale jeszcze mokry, wyłożyłam na niego podsmażone grzyby z szynką. Patelnię przykryłam i smażyłam wszystko jeszcze chwilę na małym ogniu aby \"doszło\". Po wyłożeniu na talerz posypałam posiekanym koperkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !