Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.Dodać cukier, masło, mleko i kwaśną śmietanę.Ubijać do połączenia składników.Dodać lekko roztrzepane jajka, dalej ubijać.Przełożyć do formy i piec ok 1 godziny w temp 180 stopni(lub do suchego patyczka).Przekroić po ostygnięciu na pól.Ubić śmietanę kremówkę 30 %.Rozsmarować na dolnej części cista przykryć drugim płatem.Zrobić polewę:rozpuścić 50 gram gorzkiej czekolady i 25 gram masła, dodać 3 łyżeczki cukru pudru.Polać polewą ciasto.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wygląda na smaczne i pewnie takie jest.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !