Sposób przygotowania

Ćwiartki filetujemy pozbywając się kości, skóry oraz tłuszczu (z części tych rzeczy można ugotować pyszny rosół). Do moździerza dodajemy pokrojony czosnek i ucieramy z solą. Dodajemy zioła prowansalskie oraz melisę i ucieramy na jednolitą masę. Dolewamy oliwę, ocet oraz sos sojowy, dokładnie mieszamy i polewamy tak przygotowaną marynatą mięso z ćwiartek. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Posypujemy pokrojonymi oliwkami i pieczemy ok 30 min w temp. 200°C. Można podawać z kaszą jęczmienną gotowaną w rosole z \"resztek\" kurczaka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    świetny pomysł na obiad!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smaczne i pomysłowe . Ja bardzo lubię mięso z ćwiartek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    maryśka

    Smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pyszne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jak dla mnie bez oliwek, ale reszta bardzo mi odpowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Moje ulubione smaki !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Przepis godny wypróbowania ale jak dla mnie to bez oliwek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !