Sposób przygotowania

Kabaczka obrać ze skóry, przekroić w poprzek na pół, wydrążyć łyżką i wybrać pestki. Pokroić w plastry grubości 1 cm. W międzyczasie pokroić boczek w kostkę, usmażyć, wyjąć skwarki na talerzyk. Plastry kabaczka obtoczyć w mące, obsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia, przełożyć do płaskiego rondla i trzymać na maleńkim ogniu. Grzyby umyć, drobno pokroić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Lekko podsmażyć cebulę na tłuszczu, gdy się zarumieni dodać pokrojone grzyby i dusić ok. pół godziny. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, udusić w rondelku do miękkości. Ułożyć plastry kabaczka na półmisku, przykryć grzybami. W międzyczasie rozmieszać w kubku śmietanę z mąką, dodać do przecieru z pomidorów, wymieszać i polać kabaczki grzybami, posypać drobno posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !