Sposób przygotowania

Skrzydełka myjemy, włoszczyznę myjemy i obieramy. Wszystko przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu około 1 godziny.

W międzyczasie (tzn. jak woda będzie już gorąca) przyprawiamy - dodając kostkę rosołową, soląc lub dodając inne przyprawy wg uznania. Zbieramy cedzakiem powstającą pianę.

Makaron gotujemy osobno. Na każdym talerzu układamy porcję makaronu (nie musi być ciepły), kładziemy 1-2 kawałki marchewki i zalewamy rosołem.

Jeśli rosół przygotowujemy wcześniej, po przestygnięciu można z niego zebrać zewnętrzną warstwę tłuszczu, aby był mniej kaloryczny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Mam ogromna ochotę na taki rosół.. tak dawno go nie jadłam ;(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    klasyka i dobra
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    domowe rosołki są najlepsze a w szczególności z makaronem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !