Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z niespodzianką Eli
1/2 cytryny-sok
1 łyżka wrzącej wody
8 łyżek cukru pudru
płatki migdałowe
wiśnie z syropu lub likieru
Migdały zalać wrzątkiem,zostawić na kilka minut,odlać,obrać ze skórki i wysuszyć.Śliwki umyć,osuszyć,rozciąć wzdłuż z jednej strony,wyjąć pestkę i na jej miejsce włożyć migdał.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Jajka,cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę.Banany pokroić na plasterki,zmiksować i dodać do masy.Do masy dodawać na przemian mąkę,maślankę,olej i wymieszać.Papilotki do mufinek włożyć do otworów w foremce,nakładać łyżką ciasto (3/4 wysokości papilotek)i na środek wkładać śliwkę (pionowo).Muffinki piec w piekarniku nagrzantm do 180 stopni przez 30-35 minut.Do 1 łyżki wrzącej wody dodać cukier puder,wymieszać,dodać tyle soku cytrynowego,żeby powstała gęsta papka i ucierać do białości.Lukrem posmarować zimne muffinki i posypać płatkami migdałowymi.Na każdej muffince położyć wisienkę.Smacznego!