Sposób przygotowania

Dynię oczyścić z nasion i piec (razem ze skórką) 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.Dynię ostudzić i delikatnie podzielić na poszczególne włókna (włókna dyni wyglądają jak makaron spagetti).Kiełbasę obrać z błonek i pokroić w kostkę.Cebulę dość grubo posiekać.Do dużego rondla wrzucić kiełbasę (bez tłuszczu,bo wytopi się z kiełbasy),chwilę smażyć,dodać cebulę i dalej smażyć,aż cebula będzie miękka.Do kiełbasy z cebulą wlać śmietanę,dodać imbir,czosnek i gotować aż śmietana trochę zgęstnieje.Do sosu włożyć dynię,doprawić do smaku solą ,pieprzem,wymieszać i podgrzać.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    widze ze sezon dyniowy rozpoczety.. w takim razie i na mnie czas:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justi22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !