Sposób przygotowania

Biszkopt\'Ubić białka na sztywno dodać cukier i dodając po jednym żółtku ciągle ubijać aż będzie sztywne.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając wsypywać do masy jajecznej.Wylać doblachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 160 st około 30 min.
Masa wiśniowa\"odlać pół szklanki soku z wiśni.Resztę soku razem z wiśniami,cukramii rumem zagotować,w odlanym soku rozmieszać budynie i wlać do gotujących się wiśni.Gorącą masę wylać na biszkopt i ostudzić.
Bita śmietana\"zimną kremówkę ubić dodac cukier puder i na końcu rozpuszczoną letnią żelatynę .Wyłożyć na masę wiśniową.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !