Sposób przygotowania

Żelatynę zalać 6-8 łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, dodać 2 łyżki masła i ugotować budyń. Gdy nieco ostygnie, utrzeć go z cukrem i rozpuszczoną żelatyną. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z cukrem, dodawać porcjami do budyniu. Masę przełożyć do tortownicy, wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Zimne ciasto przełożyć na talerz i przyozdobić bitą śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Jak bez pieczenia to coś dla mnie hehe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    musi być dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !