Sposób przygotowania

Groszek rozmrozić w temperaturze pokojowej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić w garnku i zeszklić cebulę. Po 3 minutach dodać groszek. Dopełnić bulionem warzywnym, zagotować i pozostawić około5 minut na ogniu. Mięte opłukać i osuszyć. Oderwać listki od łodyżki. Odłożyć kilka listków do dekoracji, resztę grubo posiekać i dodać do zupy. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Krem przyprawić solą i pieprzem do smaku. Mięso łososia oddzielić od skóry. Pokroić w plastry. Zupę rozlać do filiżanek. Na wierzchu ułożyć łososia. Udekorować odłożonymi listkami mięty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    rewelacyjny ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    oryginalne
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo ciekawy pomysł z tą miętą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !