Sposób przygotowania

Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Mięso rozciąć na płaty i delikatnie rozbić je tłuczkiem. Opłukany szpinak sparzyć we wrzątku, po czym przelać zimną wodą, żeby nie stracił koloru. Ułożyć szpinak na mięsie. Na warstwie szpinaku położyć plasterki szynki, zwinąć mięso. Przyprawę do drobiu wymieszać z ziołami prowansalskimi. Natrzeć mieszanką mięsny rulon. Następnie pokroić go w plastry grubości ok. 1,5 cm. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić na dosyć duże kawałki. Pieczarki oczyścić. Na patyczki do szaszłyków nadziewać przemiennie plastry rolady i różnokolorową paprykę. Każdy szaszłyk zwieńczyć kapeluszem pieczarki. Na patelni o grubym dnie rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej równomiernie szaszłyki. Następnie przełożyć je do piekarnika i piec w temp. 170 stopni do miękkości. Podczas pieczenia podlewać wywarem na bazie bulionu z kostki drobiowej. Gotowe szaszłyki szpinakowe polać powstałym w trakcie pieczenia sosem i udekorować gałązkami świeżych ziół.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    szkoda, że nie ma zdj ecia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi to być pięknie kolorowe.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !