Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąke, margarynę, 0,5 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz żółtka dobrze wyrobić. Na wysmarowaną blachę rozłożyć 3/4 ciasta, resztę zostawić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i budyń. Na warstwie ciasta rozłożyć pokrojone w plastry jabłka, następnie ubitą pianę z budyniem. Na koniec posypać resztą ciasta. Piec 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Moje ulubione ciasto.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    często robię szarlotkę ,ale ta jet ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    ja bardzo często robię szarlotkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !