Sposób przygotowania

Kruche ciasto :
do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę
Jabłka obieramy i ucieramy na tarce. Następnie podsmażamy w garnku z łyzką cukru i odrobiną cynamonu. W międzyczasie podlewamy aby się nie przypaliły.
Uzyskaną masę układamy na kruchym cieście i częsć ciasta kruchego formujemy w paski i układamy na cieście.
Wypiekamy w 180 C około 50 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pychota
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    miło mi czytać takie komentarze - dziękuję :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !