Sposób przygotowania

Z wytopionej słoniny skwarki przemleć przez maszynkę, dodać mąkę, dwa surowe żółtka, drożdrze rozpuszczone w ciepłym mleku, śmietanę, sól i dokładnie ciasto wyrobić. Pozostawić w cieple do podrośnięcia. Następnie rozwałkować, składać w kopertę, czynność tą powtórzyć cztery razy, na koniec rozwałkować na grubość pół cm. Wykrawać ciasteczka kieliszkiem, układać na brytwannie, posmarować białkiem, upiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    coś innego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    clipboard01
    Opublikowano

    Ola1984

    Bardzo oryginalny pomysł. Jestem ciekawa jak smakuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !