Sposób przygotowania

Dynię umyć, podzielić wzdłuż na pół, usunąć z niej pestki, obrać, pokroić w podłużne części. Kurczaki umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, po 3 pałki związać nićmi. Przełożyć do brytfanki. Dodać dynię i masło. Składniki w formie podlać niedużą ilością wody. Piec ok 35min. Mięso wyjąć z brytfanki. Sos przecedzić ewentualnie przyprawić do smaku solą i zmielonym pieprzem. Wszystko przełożyć na talerz i posypać kolendrą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    ciekawy przepisik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszny kurczak
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    całkiem przyzwoite wykorzystanie dyni :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    dla mnie nowość takie połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !