Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć. Pokroić na osiem równym części. Przyprawić solą i pieprzem. Liście szpinaku sparzyć, osuszyć. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku wędliny i liście szpinaku. Zwinąć w ruloniki. Spiąć drewnianymi wykałaczkami. Cebulę obrać, drobniutko pokroić. Mocno rozgrzać oliwę na patelni, zeszklić na niej cebulę. Dodać ruloniki, smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Następnie podlać winem, dusić jeszcze przez 15min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne te roladki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne roladki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo zaciekawił mnie ten przepis-super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !