Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę i podsmażam,y na połowie rozgrzanego oleju. Cebulę kroimy i podsmażamy na tłuszczu ze smażenia mięsa. Z powrotem wkładamy mięso wlewamy bulion dodajemy obrany i przepuszczony przez praske czosnek. Chwilę razem dusimy doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię płukamy a seler obieramy z włókien. Warzywa kroimy w plasterki i podsmażamy na pozostałym oleju.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i na nim układamy mięso z cebulą, cukinię i seler. Lekko wymieszać należy i posypać startym serem. Pieczemy ok. 45min do 180stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !