Sposób przygotowania

Rozbijamy jaja, oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy. Żółtka mieszamy trzepaczką z wodą i połową mąki macowej. Dodajemy pianę z białek, przeprawiamy, łączymy z resztą mąki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle lub oliwie, odcedzamy łyżka cedzakową. Na pozostały na patelni tłuszcz kładziemy łyżką nieduże placuszki z przygotowanego ciasta, smażymy je z obu stron na złoty kolor. Następnie układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, posypujemy cebulą, pieczarkami i pomidorami. Zapiekamy ok. 45 minut w temp. 170 stopni C. Na 15 minut przed końcem zapiekania posypujemy potrawę startym serem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !