Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pierogi

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dkg
jajko 8 szt
sól do smaku
kapusta biała 1 główka
cebula 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pierogi

Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie,przestudzić.Jajka -7 szt ugotować na twardo i pokroić w kostkę,cebulę też pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Kapustę odcedzić i jeszcze raz posiekać i połączyć pozostałe składniki i przyprawić na ostro.
Przygotować ciasto,do mąki i jajka włać 1/2 szklanki wody,posolić i wyrobić.Ciasto rozwałkować i wyciąć kólka i na każdym kółku kładziemy łyżkę farszu i sklejamy boki.
Gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 19.10.2010 10:22
lubie bardzo!!
Magdalena80 18.10.2010 23:59
pikantne pierogi -ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak