Sposób przygotowania

Jak sama nazwa wskazuje omlet \"na-winie\" robi się z tego co się nawinie w lodówce :)
Jedynymi podstawowymi składnikami są tu jajka, sól i woda. I masełko oczywiście. Reszta składników jest do wyboru wedle gustu. Oczywiście można użyć też rzeczy których nie wymieniłam :)
Jajka wybijamy do miski i rozbełtujemy z wodą ( na jedno jajko przypada jedna łyżka wody). Dodajemy 3 szczypty soli ( jedna szczypta na jajko). Następnie dodajemy drobno pokrojony, wybrany przez nas składnik ( lub składniki :) ). Masę wlewamy na patelnię z rozpuszczonym masłem i pieczemy koniecznie na małym ogniu (!!!!) pod przykryciem aż całe jajko się zetnie. Można przewrócić na drugą stronę w trakcie pieczenia :) Powstały omlet jest bardzo smaczny i soczysty :)
Smacznego!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    swojska nazwa u mnie tak nazywam szybki bigos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !