Sposób przygotowania

Lubię karpia pod każdą postacią . Ostatnio kupowałam i okazało się , że pozostały same kawałki od ogona .
Ogony karpia wyfiletować ( tak by nie pozostały żadne ości ) - wyjdą 4 cienkie filety ze skórą .Ułożyć w naczyniu i zalać marynatą i zostawić na 2 godziny. Wyjąć z marynaty- osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi . Panierować w mące , jajku , bułce tartej, jajku i znów w bułce .
Na patelni rozgrzać olej ( dość dużo ) smażyć na rumiano karpia dodając w ostatniej fazie smażenia masło .
Podawać z ćwiartką cytryny .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    do mnie też pomachał! dawno nie jadłam karpika...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    karpia lubię a nazwa dania super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pomysłowe
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetna nazwa i piękne wykonanie (jak zwykle!)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    i po świetach na niego trafilam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !