Sposób przygotowania

Schab rozbijamy cienko jak na kotlety schabowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Masło łączymy z serem i roztartym czosnkiem. Robimy z niego gałki, które kładziemy na środek rozbitego schabu. Zakładamy do środka brzegi mięsa, zaklepujemy tłuczkiem i w dłoniach formujemy kotlety kształtem przypominające de Volaille.Kotlety panierujemy kolejno w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy je około 10 min na dobrze rozgrzanej mieszaninie masła i oleju. Po podsmażeniu wkładamy kotlety do piekarnika rozgrzanego do 200\'C na około 20 min. Podajemy gorące z ziemniakami i zestawem surówek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !