Sposób przygotowania

Pokrojoną w plastry karkówkę oprószamy przyprawami.
W rondlu lub brytfannie rozgrzewamy smalec. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy karkówkę , rumieniąc ze wszystkich stron. Dorzucamy pokrojoną cebulę oraz marchew, pietruszkę startą na tarce(duże oczka) liście laurowe, pieprz, czosnek. Podlewamy 1.5 szklanki wody, dusimy pod przykryciem, aż mięso, warzywa będą miękkie. W czasie duszenia dolewamy wodę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Wygląda bardzo apetycznie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Coś dla mnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczna i zdrowa
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    kolejne super mięcho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !