Sposób przygotowania

Ser ucieramy w garnku, wykładamy na stolnicę, dodajemy mąkę, margarynę, i żółtko. Wszystkie składniki siekamy dużym kuchennym nożem lub tasakiem tak długo aż utworzy się jednolita masa. Wyrabiamy ja jeszcze przez chwilę ręką i wynosimy ciasto na 2-3 godziny do zimnego pomieszczenia. Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto na stolnicy na dość cienkie placuszki i małą szklaneczką wykrawamy okrągłe krążki lub większą -rogaliki. Układamy ciasteczka na blasze posypanej lekko mąką, smarujemy białkiem i pieczemy na złoty kolor. Po wyjęciu z pieca posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !