Sposób przygotowania

Gotujemy pół kurczaka przekrojonego na pół (udko, pierś) w wodzie z kostką rosołową około 20 minut. Następnie dodajemy włoszczyznę, pokrojoną w prążki marchewkę i lubczyk (w całości). Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 10 minut i zostawiamy w garnku na 1-2h, żeby zupa naciągnęła smakiem. Makaron gotujemy osobno. Na każdym talerzu kładziemy porcję makaronu, wlewamy rosołek, a na środku dekorujemy posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam rosołek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    drobiowy najlepszy
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Pycha rosół,ale ja gotuje o wiele dłuzej ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomity zawsze jest.
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !