Sposób przygotowania

Odkroić mały głąb cykorii, cykorię umyć i przekroić wzdłuż na pół. Cebulę albo por i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki podsmażyć na oleju, przyprawić solą, pieprze, papryką, cukrem, czosnkiem i koncentratem pomidorowym. Ułożyć na wierzchu cykorię, dopełnić wodą do połowy wysokości, nieco osolić i wszystko dokładnie udusić pod przykryciem, nie mieszając, aż warzywa będą dostatecznie miękkie. Ułożyć porcjami na talerzach, polać sosem pomidorowo - pieczarkowym i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami albo z pełnoziarnistym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Boguśka1

    warty wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !